Omschrijving

Projecten kunnen uiteenlopende vormen aannemen, maar één ding hebben ze allemaal gemeenschappelijk: van de Project Manager wordt verwacht dat hij zijn projecten op tijd, binnen budget en kwalitatief hoogstaand aflevert.

Maar hoe begin je daaraan? Hoe kan je dat als Project Manager waarmaken? Een project kan maar gecontroleerd verlopen als de Project Manager de opstart op een doordachte en systematische manier laat verlopen.

De eerste stap is een projectplan met duidelijke afspraken en verwachtingen, waar alle betrokken partijen achter staan. Vervolgens leer je om systematisch de nodige stappen te doorlopen om de doelstelling van je project te vertalen naar concrete acties en een realistische planning in MS Project.

Ook voor projecten geldt: Eerst denken, dan doen!

Doel

Interactief opstellen van een projectplan voor / door elke deelnemer: elke deelnemer beschikt op het einde van de opleiding over een projectplan op maat van zijn project.

Elke cursist maakt een MS Project planning op zijn eigen laptop in een (ev. gratis trial-versie) van MS Project op maat van zijn eigen project.

Door het opstellen van het projectplan en de MS Project planning, komt de deelnemer in aanraking met de belangrijkste processen en technieken van Project Management en beschikt hij over een leidraad om die in de praktijk te brengen.

Doelgroep en voorkennis

Je hebt recent de leiding over een project gekregen of dat zal binnenkort gebeuren. Je bent al een tijdje bezig met projectmatig werken, maar je mist structuur en methodiek bij de opstart.

Gewenste voorkennis: een eerste ervaring met projectmatig werken.

Inhoud

Locaties

Hasselt

Corda Campus
Kempische Steenweg 305
3500 Hasselt

Antwerpen

Bluepoint
Filip Williotstraat 9
2600 Berchem

Prijs & annulatievoorwaarden

Inschrijvingsgeld: € 1080 per persoon, exclusief BTW

Je kan kosteloos annuleren tot 14 kalenderdagen voor de aanvang van de opleiding. Bij tijdige en schriftelijke uitschrijving (via mail) krijg je het inschrijvingsgeld teruggestort. Bij annulering na die datum of als je niet aanwezig bent tijdens de projectmanagement opleiding, blijft het inschrijvingsgeld volledig verschuldigd.

KMO-Portefeuille

Newpoint Professionals is erkend door de KMO-Portefeuille voor de pijler Opleiding. Bespaar tot 30% als kleine onderneming en 20% als middelgrote onderneming door een project in te dienen ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding. 

Uw aanwezigheid wordt verwacht bij alle sessies. Als u niet aanwezig kan zijn bij één of meerdere sessies, kan u geen aanspraak maken op terugbetaling van (een gedeelte van) het inschrijvingsgeld.

Ons erkenningsnummer: DV.0214844

Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Docenten

Johan Bastiaens
Zaakvoerder Newpoint Professionals
Gecertificeerd Project Manager op niveau IPMA-C
Johan Bastiaens
Vera Magchiels
Senior Project Manager - Vynova
Burgerlijk Ingenieur
Gecertificeerd Project Manager op niveau IPMA-D
Vera Magchiels

Aanpak

  • De projectmanagement opleiding voorziet in een hands-on aanpak: een interactieve opleiding met een praktische invalshoek.
  • We behandelen de 9 processen van projectmanagement: Scope, Time, Cost, Quality, Risk, Communication, Procurement, Resources, Organization
  • De derde dag heb je een laptop nodig met MS Project geïnstalleerd, meer info daarover krijg je tijdens dag 1

Certificering

Opleidingsattest van Newpoint Professionals.