Omschrijving

Goed ontwikkelde soft skills zijn essentieel voor een succesvolle projectmanager. In deze driedaagse opleiding leer je hoe je leiding geeft aan een projectteam, en wat de sociale vaardigheden zijn die je nodig hebt om een team succesvol te laten samenwerken.

In de opleiding “Soft skills voor Project Managers” komen twee groepen gedragscompetenties aan bod.

√ We bekijken Project Management vanuit de Project Manager zelf: Hoe ga je aan de slag om je persoonlijk gedrag en houding te verdiepen en versterken?
√ Aan de andere kant gaan we dieper in op sociale vaardigheden en teamwerk. Welke vaardigheden heb je als Project Manager nodig om met de diverse belanghebbenden rondom het project goed samen te werken?

Deze opleiding sluit naadloos aan op onze opleiding “Project Management Processen”, waarin de vaktechnische competenties (hard skills) van Project Management aan bod komen.

Inhoud

De projectmanagement opleiding van Newpoint Professionals gebruikt de Individual Competence Baseline (ICB) van de International Project Management Association (IPMA) als basis. Hierin wordt een onderscheid gemaakt in soft skills ‘voor het aansturen van jezelf’ en soft skills voor de ‘verbinding met anderen’.

Het curriculum van de opleiding  weerspiegelt ook deze structuur:

Drie lesdagen

Locaties

Hasselt

Corda Campus
Kempische Steenweg 305
3500 Hasselt

Antwerpen

Bluepoint
Filip Williotstraat 9
2600 Berchem

Prijs & annulatievoorwaarden

Inschrijvingsgeld: €1.980 per persoon, exclusief BTW

Je kan kosteloos annuleren tot 14 kalenderdagen voor de aanvang van de opleiding. Bij tijdige en schriftelijke uitschrijving (via mail) krijg je het inschrijvingsgeld teruggestort. Bij annulatie na die datum of als je niet aanwezig bent tijdens de opleiding, blijft het inschrijvingsgeld volledig verschuldigd.

KMO-Portefeuille

Newpoint Professionals is erkend door de KMO-Portefeuille voor de pijler Opleiding. Bespaar tot 30% als kleine onderneming en 20% als middelgrote onderneming door een project in te dienen ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding. 

Uw aanwezigheid wordt verwacht bij alle sessies. Als u niet aanwezig kan zijn bij één of meerdere sessies, kan u geen aanspraak maken op terugbetaling van (een gedeelte van) het inschrijvingsgeld.

Ons erkenningsnummer: DV.0214844

Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Docent

Liesbeth Briers
Zaakvoerder - Training & Coaching
Liesbeth heeft een Master in Arbeids- en Organisatiepsychologie en jaren ervaring in het opleiden, trainen en coachen van soft skills voor werknemers en leidinggevenden.
Ze is ook opgeleid in ACT en Certified Embodiment Coach.
Liesbeth Briers

Aanpak

  • De opleiding voorziet in een hands-on aanpak: een interactieve opleiding met een praktische invalshoek.
  • De deelnemers worden op regelmatige basis ondervraagd over de opgedane kennis van theorie, tools en technieken en ook gevraagd te vertellen over het toepassen van de geleerde technieken in hun werkomgeving.
  • Ervaring delen en netwerken: er wordt actief aangemoedigd dat de Project Managers mekaar leren kennen, ervaringen delen, feedback geven en stimuleren.

Certificering

Opleidingsattest van Newpoint Professionals.

Vervolgopleiding

In deze driedaagse opleiding komen de “soft skills” voor Project Managers aan bod.

Wij bieden eveneens een opleiding van vier dagen aan m.b.t. de vaktechnische competenties (hard skills) van Project Management. De processen die een Project Manager moet kunnen toepassen om een project succesvol uit te voeren:

  • 5 procesgroepen: Initiëren, Plannen, Sturen, Uitvoeren en Afsluiten
  • 9 processen: Scope, Tijd, Kost, Kwaliteit, Risico, Communicatie, Organisatie, Resources en Procurement