Omschrijving van de opleiding

David Allen schrijft in zijn boek Getting Things Done: “Tijd kan je niet managen, je kan alleen managen wat je doet tijdens een bepaalde tijd.” Met andere woorden, Time Management gaat over het managen van jezelf, niet over het managen van tijd. Niemand gaat aan de slag met drie minuten en houdt er dan vier over. 

Het werk van de projectmanager kenmerkt zich doordat het gaat over een brede waaier aan activiteiten die moeten opgevolgd worden. De projectmanager moet de status hiervan voortdurend op zijn radar houden, moet zijn teamleden opvolgen, moet zelf verslagen schrijven, vragen beantwoorden, budgetten opstellen, etc. 

De belofte van Time Management is de volgende: om op elk moment het overzicht te hebben van alle acties die genomen moeten worden, om van elk daarvan de prioriteit te bewaken en om in elk vrij moment de juiste keuze te maken wat je eerst aanpakt. Dit bereiken we door alles te managen in externe systemen zodat er ruimte en rust ontstaat in je eigen hoofd. 

Is deze opleiding toch niet wat je zoekt? Ontdek dan onze andere opleidingen voor projectmanagers.

Doel van de opleiding

Na de opleiding time management voor project managers heeft de cursist een begrip van de belangrijkste principes van Time Management. De cursist kent de techniek van Getting Things Done voor het organiseren van zijn of haar werk. De cursist heeft na deze opleiding voldoende basis om Time Management volledige te implementeren in zijn eigen job.

Inhoud van de opleiding

In deze opleiding time management voor project managers leer je volgende onderdelen:

 • Getting Things Done
 • Interne commitments
 • “Stuff” 
 • Het proces van Time Management
 • De vijf stappen in de organisatie van je eigen werk
 • Case study en templates

Doelgroep en voorkennis

 • Voorkennis: voor deze opleiding heb je geen enkele voorkennis nodig
 • Doelgroep: je hebt behoefte aan structuur en heldere prioriteiten in het organiseren van je eigen werk

Locaties

Hasselt

Corda Campus
Kempische Steenweg 305
3500 Hasselt

Antwerpen

Bluepoint
Filip Williotstraat 9
2600 Berchem

Prijs & annulatievoorwaarden

Inschrijvingsgeld: €470 per persoon, exclusief BTW

Je kan kosteloos annuleren tot 14 kalenderdagen voor de aanvang van de opleiding. Bij tijdige en schriftelijke (via mail) annulering krijg je het inschrijvingsgeld teruggestort. Bij annulatie na die datum of als je niet aanwezig bent tijdens de opleiding, blijft het inschrijvingsgeld volledig verschuldigd.

KMO-Portefeuille

Newpoint Professionals is erkend door de KMO-Portefeuille voor de pijler Opleiding. Bespaar tot 30% als kleine onderneming en 20% als middelgrote onderneming door een project in te dienen ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding. 

Uw aanwezigheid wordt verwacht bij alle sessies. Als u niet aanwezig kan zijn bij één of meerdere sessies, kan u geen aanspraak maken op terugbetaling van (een gedeelte van) het inschrijvingsgeld.

Ons erkenningsnummer: DV.0214844

Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Docent

Johan Bastiaens
Zaakvoerder Newpoint Professionals
Gecertificeerd Project Manager op niveau IPMA-C
Johan Bastiaens

Aanpak

 • De opleiding time management voor projectmanagers voorziet in een hands-on aanpak: een interactieve opleiding met een praktische invalshoek.
 • Gebaseerd op het boek “Getting Things Done” van David Allen (niet inbegrepen)
 • Ervaring delen en netwerken: er wordt actief aangemoedigd dat de cursisten elkaar leren kennen, ervaringen delen, feedback geven en stimuleren.

Certificering

Na de opleiding time management voor projectmanagers ontvang je een opleidingsattest van Newpoint Professionals.

Cursusmateriaal

 • PowerPoint presentatie 
 • Oefeningen tijdens de les