Marijn Wevers startte in 2011, na zijn opleiding Industrieel Ingenieur, zijn loopbaan binnen HVL (nu Croon Elektrotechniek). Hier begon hij als project engineer en stond in voor het ontwerpen van het hardware-gedeelte van omvangrijke industriële automatiseringsinstallaties.

Al snel groeide hij door tot lead engineer en gaf leiding aan een team van 5 project engineers en 5 CAD engineers. Hierna ging hij, via Newpoint Professionals, aan de slag als Project Manager bij intrion, een system-integrator en automatiseringsspecialist uit Huizingen.

Zijn eerste project bij intrion was het vernieuwen van de postsorteerinstallatie in de Eurohub van TNT te Luik. Hierbij was hij eerst verantwoordelijk voor een 10tal mechanische onderaannemers die tegelijkertijd het mechanisch deel van installatie opbouwden, en dit alles binnen een werkende HUB. Hierbij waren planning, coördinatie en kordaat handelen bij optredende problemen essentieel alsook regelmatig en proactief onderhoud met TNT (Management en Operations) en andere onderaannemers.

Eens deze coördinatie goed liep, werd hij verantwoordelijk voor de "Controls" binnen hetzelfde project. Hierbij gaf hij leiding aan een multidisciplinair team van zowel PLC als Java experts en electrical engineers. Samen met zijn team kreeg hij het belangrijkste onderdeel van het project terug op de rails. Naast het opvolgen van de voortgang van het team en bijsturen waar nodig, was ook het voorbereiden en begeleiden van de testen en de oplevering met de klant een van zijn belangrijkste taken.

Na TNT, nam hij binnen Intrion een project over bij de industriële bakkerij Bijou in Zuid-Frankrijk. Na een grondige review van het project, werd een actieplan opgesteld om dit project naar tevredenheid van de klant op te leveren. Door dat goed onderbouwd actieplan en een zeer open communicatie, behield de klant zijn vertrouwen in Intrion.

Momenteel is hij werkzaam bij Newpoint Professional als Project Manager voor multidisciplinaire projecten. Hij koos voor Newpoint Professionals omwille van hun visie op de ontwikkeling van de Project Manager, alsook omwille van de drie pijlers van hun aanpak.

Connect

Ontvang als eerste informatie over onze Project Management opleidingen, vacatures en nieuwtjes

Main menu