€ 3450
 • Antwerpen
19u00 - 22u00
Opleidingsattest

Omschrijving

In deze opleiding verschaffen we de Project Manager een brede en robuuste kennis van het vakgebied Project Management

Doel

Na deze opleiding:

 • ken je de belangrijkste processen en technieken van Project Management en beschik je over de nodige tools om die in de praktijk te brengen.
 • kan je de voorspelbaarheid van je project vergroten door je werk en het project te structureren.
 • heb je meer begrip voor en kan je waarde toevoegen aan de bestaande Project Management processen binnen je organisatie.
 • voel je je zeker in je rol en handel je met vertrouwen en een gerust hart.
 • bezit je een groot deel van de kennis en ben je voorbereid om te slagen in het examen voor het IPMA-D certificaat.

Inhoud

 • Bespreken van de processen die een Project Manager moet kennen en kunnen toepassen om een project succesvol op te zetten, uit te voeren en te beheren. Deze processen zijn opgebouwd uit:
  • 5 procesgroepen: Initiëren, Plannen, Sturen, Uitvoeren en Afsluiten
  • 9 processen: Scope, Tijd, Kost, Kwaliteit, Risico, Communicatie, Organisatie, Resources en Procurement

IPMA Eye of Competence

 • Bespreken van de competenties waarover een Project Manager moet beschikken. De basis hiervoor zijn de 46 competenties zoals beschreven in de IPMA Competence Baseline (ICB 3.0). Deze worden samengebundeld in de 9 competentiegroepen van de Project Manager:
  Leiderschap, Integriteit, Daadkracht, Communicatie, Organisatie, Methodische Aanpak, Strategisch Inzicht, Bedrijfsspecifieke Kennis en Algemene Bedrijfsvoering. 
 • Bespreken en inoefenen van technieken (planningstechnieken, opvolgingstechnieken zoals Earned Value Management, interviewtechnieken, …)
 • Kennis maken met verschillende tools 
 • Voorbereiden op het IPMA-D certificaat (via proefexamen)

Docenten

Aanpak

 • De opleiding voorziet in een hands-on aanpak: een interactieve opleiding met een praktische invalshoek.
 • De deelnemers worden op regelmatige basis ondervraagd over de opgedane kennis van theorie, tools en technieken en ook gevraagd te vertellen over het toepassen van de geleerde technieken in hun werkomgeving.
 • Ervaring delen en netwerken: er wordt actief aangemoedigd dat de Project Managers mekaar leren kennen, ervaringen delen, feedback geven en stimuleren.

Certificering

Deze opleiding behandelt de competenties die een Project Manager nodig heeft. Hiervoor maken we gebruik van de competenties zoals beschreven in de Competence Baseline (ICB 4.0) van IPMA (International Project Management Association). De deelnemers aan deze opleiding zullen aan het eind van het traject voorbereid zijn om het IPMA-D certificaat te kunnen behalen. Het certificatie examen zit niet in de opleiding, maar kan wel via Newpoint Professionals georganiseerd worden.

Kmo-portefeuille

Newpoint Professionals is erkend door de KMO-Portefeuille voor de pijler Opleiding. Bespaar tot 40% door een project in te dienen ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding. Meer info: www.kmo-portefuille.be.

Annulatievoorwaarden

Je kan kosteloos annuleren tot 14 kalenderdagen voor de aanvang van de opleiding. Bij tijdige en schriftelijke uitschrijving (via mail) krijg je het inschrijvingsgeld teruggestort, bij annullatie na die datum of als je niet aanwezig bent tijdens de opleiding, blijft het inschrijvingsgeld volledig verschuldigd.

Uw aanwezigheid wordt verwacht bij alle sessies. Als u niet aanwezig kan zijn bij één of meerdere sessies, kan u geen aanspraak maken op terugbetaling van (een gedeelte van) het inschrijvingsgeld.

Rudi Ooms
Discipline Manager Piping & Mechanical Engineering bij Umicore

Mooie compacte opleiding PM die de verschillende aspecten belicht: technische tools, gedragscompetenties

Tim Maris
Project Manager bij Intrion

Dankzij de opleiding van Newpoint Professionals heb ik inzicht verkregen in de vele diverse aspecten van het Project Management.De opleiding was een ideale springplank...

Vande Cavey Tim
Project manager bij Umicore

Deze opleiding is een goede en volledige basis om als project manager aan de slag te gaan.

Inschrijven

Locatie Data Tijd Prijs Inschrijven
Antwerpen
2020-2021: dinsdagavonden :
15/09
09u00 - 17u00 € 3450 Inschrijven

Connect

Ontvang als eerste informatie over onze Project Management opleidingen, vacatures en nieuwtjes

Main menu