PMI Chapter Event was een succes

Het PMI Chapter Event rond Project Management in Engineering versus IT was een succes. In het gloednieuwe auditorium van Corda Campus Hasselt mochten we een honderdtal Project Managers uit verschillende sectoren verwelkomen.

We zetten deze inspirerende avond goed in met de uiteenzetting van keynote speaker Dimitri Wouters, Technology en Engineering Manager bij Vynova Tessenderlo. Aan de hand van treffende voorbeelden lichtte hij toe hoe Vynova de uitvoeringstermijn van industriële investeringsprojecten halveerde. Zes ingrepen in het Project Management proces zorgden voor een inkorting van de doorlooptijd met maar liefst 13 tot 15 maanden!

Het panelgesprek van portfolio-managers uit de industrie en de IT werd een boeiende discussie. De noodzaak voor degelijke project management competenties bij de projectmanager was zeker het punt van overeenstemming terwijl ‘agile’ het punt van discussie bleef, of toch niet? Verwijzende naar de keynote van Dimitri Wouters concludeerden wij dat de waterval methode gebruikt in engineering duidelijk wordt ‘geoptimaliseerd’ met agile technieken of principes.

Tijdens het afsluitende netwerkmoment werd er druk verder gediscussieerd over de verkregen inzichten. De aanwezige project managers gingen naar huis met heel wat inspiratie om te toetsen aan hun eigen projecten.

Connect

Ontvang als eerste informatie over onze Project Management opleidingen, vacatures en nieuwtjes

Main menu