Opleiding "Kerncompetenties Project Management" van start gegaan

Op dinsdag 7 oktober is bij Newpoint Professionals in Hasselt de opleiding ‘Kerncompetenties Project Management’ van start gegaan. 

De opleiding past binnen de eerste van de drie pijlers van onze aanpak waarin Project Management als een volwaardig kennisdomein beschouwd wordt en waarvoor specifieke competenties vereist zijn.

Deze gedachtegang is volledig in lijn met de visie van één van de bekendste Project Management-goeroes, Peter Drucker, die ooit zei: ‘Management is doing things right. Leadership is doing the right things’. Daarom biedt deze opleiding zowel een technische als een competentiegerichte basis. De opleiding is praktijkgericht, interactief en geeft een 360°-overzicht van het vakgebied Project Management. Op het einde van de opleiding zullen de deelnemers klaargestoomd zijn om succesvol deel te nemen aan het examen voor IPMA-D certificatie als Project Manager.

Tijdens deze introductiesessie werd de aanpak van de opleiding toegelicht en kregen de 11 deelnemers een overzicht van het Project Management landschap. Hierin werden de meest bekende methodologie Prince2, de raammodellen PMBOK en ISO 21500, en het IPMA Competentiemodel (ICB3) besproken. Vervolgens werd ingegaan op de definities, kenmerken en verschillen tussen projecten, programma’s en portfolio’s en hoe deze zich binnen een organisatie verhouden.

De feedback van de cursisten was overweldigend positief en deze eerste sessie mag een succesvolle start van onze opleiding genoemd worden. In januari start alweer een nieuw traject, hier vind je het opleidingsblad.

Connect

Ontvang als eerste informatie over onze Project Management opleidingen, vacatures en nieuwtjes

Main menu