Op bezoek bij Nitto Belgium

Binnenkijken in de grootste productiesite van de Nitto Group in de EMEA regio? Dat leek ons wel wat. We gingen dan ook graag in op de uitnodiging van Engineering Manager, Stefan Milissen om de Genkse vestiging van Nitto Europe te bezoeken.

We bezochten de productiefaciliteiten van de vier business units, waaronder Bonding & Joining en Automotive. Stefan Milissen en enkele leden van zijn team namen uitgebreid de tijd voor het uitleggen van de toegepaste processen en technieken, wat het bijzonder leerrijk maakte. Indrukwekkend was bijvoorbeeld de hoogtechnologische polymerisatie-afdeling.

NITTO BELGIUM

Nitto Belgium is de grootste productiesite van de Nitto groep in de EMEA regio. Ze vervaardigen onder andere industriële tape, beschermfolies en isolatieband, die over de hele wereld gebruikt worden in sectoren als automotive, electronics, papier- en metaalproductie en luchtvaart.
Nitto Belgium is bovendien het kenniscentrum van Nitto Europe en ondersteunt de oprichting en groei van andere bedrijven uit de groep.

Resource Management

Naast een rondleiding stond ook resource management op de agenda. Stefan Milissen gaf een uiteenzetting over zijn aanpak voor het beheren van de projecten met daarin planning, budget, kostenopvolging en ook een deel resource management. Hij ontwikkelde daarvoor zelf een tool waarvan we zeer onder de indruk waren omwille van de volledigheid en efficiëntie.

Aansluitend gaf Guy Mentens een demo over het resource management systeem dat wij onlangs bij een andere klant uit de industrie implementeerden. Dat systeem werkt rechtstreeks in MS Project en is dus voor veel bedrijven vrij eenvoudig te integreren in de reeds bestaande systemen.

Succesvolle samenwerking

Ons bezoek aan Nitto versterkte de geslaagde samenwerking van de afgelopen maanden. Zo volgden 12 personen van de engineering afdeling van Nitto Belgium onze opleiding Succesvol starten en plannen van een nieuw project in ons opleidingslokaal op Corda Campus.

De opleiding succesvol starten en plannen van een project heeft ons in korte tijd een zeer goed inzicht gegeven in projectplanning. De les wordt erg praktisch gegeven, op maat van de klant.
– Stefan Milissen, Engineering Manager Nitto Belgium –

Bovendien begeleidde zusterbedrijf Cartesio hen met succes bij de zoektocht naar een procesingenieur. Wij wensen zowel Nitto als Stijn heel veel succes en kijken er naar uit om in de toekomst op dezelfde aangename manier te blijven samenwerken.

Connect

Ontvang als eerste informatie over onze Project Management opleidingen, vacatures en nieuwtjes

Main menu