Newpoint Professionals coördineert afbraakwerken Corda Campus (fotoreportage)

Op Corda Campus in Hasselt is de tijd gekomen om afscheid te nemen van enkele historische gebouwen uit het Philips-tijdperk, zoals de oude bedrijfsrefter en het brandweergebouw. 

In het nieuwe kantoorgebouw Corda 1 is intussen de “Corda Cuisine” in gebruik genomen, en zo heeft de Philips-refter zijn functie verloren. De oude gebouwen worden gesloopt om plaats te maken voor de visie van Corda Campus als moderne, open bedrijvencampus.

De coördinatieopdracht voor dit project heeft Corda Campus neergelegd bij Newpoint Professionals, als vaste prijs-project. Dit betekent dat Newpoint Professionals het volledige project management van dit project uitvoert. Guy Mentens is zaakvoerder van Newpoint Professionals en neemt de rol van Project Manager op zich.

Guy: “Het voordeel van die vaste prijs-formule is dat de klant op voorhand weet waar hij aan toe is. Voor alle diensten, van het opstellen van de vergunningsaanvraag tot en met oplevering van de werken, maken wij één vaste prijs, en daar houden we ons ook aan. Er zijn een aantal belangrijke voordelen voor de klant: hij haalt externe capaciteit in huis op het vlak van project management, maar toch begint er geen rekening te lopen per gepresteerd uur, waarvan de klant niet weet waar die gaat eindigen.”

“Newpoint Professionals is gespecialiseerd in project management, dat is onze core business. Zo is Corda Campus zeker van een planmatige aanpak en een minimum aan meerprijzen in uitvoering. Bovendien zijn wij een neutrale partij. Klassiek wordt de coördinatieopdracht van een bouwproject al eens neergelegd bij de architect, het studiebureau of de hoofdaannemer. Maar zij zijn allen betrokken partij, ze hebben ook een eigen belang in dat project. Newpoint Professionals heeft dat niet, wij vertegenwoordigen enkel het belang van de klant.”

“Het kernwoord moet zijn: zorgeloosheid. De klant moet zich geen zorgen maken om het project, wetende dat dit door Newpoint Professionals voor hem op een betrouwbare manier behartigd wordt.”

Newpoint Professionals is niet alleen een leverancier van diensten voor Corda Campus, zij huren er ook enkele kantoren in gebouw Corda 4. Voorlopig hebben ze geen plannen om die af te breken.

Connect

Ontvang als eerste informatie over onze Project Management opleidingen, vacatures en nieuwtjes

Main menu